Home » La bilen skifte dekk på bilen din før vinteren kommer

La bilen skifte dekk på bilen din før vinteren kommer

vinterdekk

Å skifte dekk før vinteren kommer er ikke bare for å sikre at du kan kjøre trygt på snø og is, men også for å ikke kjøre ulovlig. Når du har vinterforhold, må du ha godkjente vinterdekk på bilen. Med godkjent menes at de er godkjent som vinterdekk og har merket på dekkets sidevegg med alpin markering som er et bilde av en fjelltopp med snøfnugg. Dekkene må også ha en mønsterdybde over det godkjente minimumsnivået, men det anbefales at du bytter allerede når du når 4 mm. Det er viktigere å ha dype spor på vinterdekk som må tåle snøen. Et verksted sjekker dette i forbindelse med en endring, så etter at de har gjort dekkene dine, trenger du ikke å bekymre deg.

Hvis dekkene dine er under 4 mm, bør du bytte ut alle dekkene samtidig. For å sikre at du har samme mønsterdybde på alle dekkene, må du rotere dekkene for å utjevne forskjeller mellom dekkene foran og bak. Hvis du bare skifter 2 av dekkene, er det en risiko for at bilen overstyrer eller understyrer. Dette gjør bilen vanskeligere å manøvrere. Dekkene må også være i god stand uten synlige skader. Et verksted går gjennom dekkene dine før du monterer dem.

For å kunne rotere dekkene, må du sørge for at du roterer dekkene basert på posisjonen de ble montert i forrige sesong. Hvis et dekk var på venstre bak sist vinter, bør du plassere det på forhjulsposisjonen. Dette vil utjevne forskjeller i slitasje mellom årstidene. Du bør også sørge for at du sjekker dekktrykket før du begynner å kjøre, og helst bør du kontrollere at dekkene er balansert slik at de roterer uten sidekrefter.

Når du utfører dekkservice på et dekkverksted og får dem til å bytte dekk for deg, vet du at profesjonelle håndterer dekkene dine. De vil sjekke dekkene dine når de tar av, de vil rense dem, og de kan til og med oppbevare dekkene på dekkhotellet. De kan også sørge for at alle dekk er balansert før de monteres, og at dekktrykket er riktig før du kjører. De vil også varsle deg hvis det er noe galt med dekkene dine, og de vet at dekkene må roteres, så de vil merke dekkene de fjerner og vil passe de nye i henhold til merkevaren fra forrige sesong.

Fordelen med å bruke riktig utstyr er at du vet at dekkene er festet med riktig tiltrekkingsmoment og ikke faller av. Deres profesjonelle utstyr vil ikke skade boltene, og de kan erstatte dekkventilene for å sikre at du ikke har ventiler som lekker, slik at du kan opprettholde riktig dekktrykk. Gode ​​dekk som er riktige for vintersesongen er nøkkelen til å kunne sikre trygg kjøring. Om vinteren kan du velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk, hvor piggdekk er best på is, mens begge er omtrent like på snø. Begge kan takle vinterforhold, så det er veldig opp til personlige preferanser som styrer valget mellom dem.

For mer informasjon om dekkbytte før vinteren, besøk: https://vianor.no/

rohican

Back to top